Nieuws


Vragenlijst vrijwilligerswerk 2017

In 2017 zijn we begonnen met de vrijwilligersbijdrage voor leden. Leden kunnen een voorkeur uitspreken welke bijdrage ze kunnen leveren in de vragenlijst vrijwilligers. Inmiddels hebben alle leden een mail ontvangen met een link naar de vragenlijst. Mocht u de lijst nog niet hebben ingevuld klik dan even op onderstaande link:

 

https://goo.gl/forms/3MwhTDfOrBXA1cI02

 

Alvast bedankt,

 

Het bestuur. 

Stemmen bij volmacht

Beste schutters,

 

Tijdens de ALV is het ook dir jaar weer mogelijk om uw stem uit te laten brengen door een medeschutter in het geval u bent verhinderd. Daarvoor is het wel noodzakelijk (volgens onze statuten) om een schriftelijke volmacht in te leveren bij het bestuur (op de avond van de ledenvergadering). Hieronder kunt u het volmachtformulier downloaden:

 

Het bestuur

 

meer lezen

Nieuwe kantineprijzen

Per 1 februari gelden nieuwe kantineprijzen en een nieuwe prijs voor munitie.

Een flesje bier gaat €1,50 kosten, speciale bieren zoals Bock, dubbel, trippel etc blijven gelijk.

De inkoopprijzen voor munitie zijn behoorlijk omhoog gegaan. Daardoor moeten wij de prijs voor een doosje .22LR patronen van 50 stuks verhogen naar €7.50

 

Het bestuur

 

Jeugd neemt 4 eerste en een tweede plaats mee naar huis!

Prachtig sportief resultaat voor C.O.W. schutters!

meer lezen

Vrijwilligers in 2017, het vragenformulier.

Zoals we vorig jaar op de ledenvergadering hebben afgesproken gaan we de leden vanaf 2017 vragen om een aantal keer per jaar te komen helpen als vrijwilliger. Op die manier kunnen we het onderhoud van onze (groter wordende) banen en andere taken beter aanpakken. Omdat we de leden de kans willen geven hun voorkeuren aan te geven (welk werk wil je doen, of kies je ervoor met een bijdrage van €35 af te zien van vrijwilligerswerk) sturen we iedereen in januari een online vragenlijst. 

Daarin kun je aangeven óf en op welkr manier je vereniging kunt en wilt helpen. Alvast bedankt voor het snel invullen van het formulier. Mocht je problemen ondervinden bij het invullen van het formulier spreek dan even een bestuurslid aan, we helpen je graag.

Het bestuur.

Laddercompetitie vervalt per 31/12/2016

Per 1 januari aanstaande is de bestaande ladder competitie definitief vervangen door de interne competitie.

In de kantine is het reglement opgehangen en uiteraard is die ook hier op de website te vinden!

 

Lees hier verder....

Intershoot 2017

C.O.W. Junioren naar de Intershoot

meer lezen

Nieuwbouw, december 2016

Zoals iedereen kan zien beginnen de 100 meterbaan en de bovenbouw steeds meer vorm te krijgen. 

Het dak ligt op de 100 meterbaan. Voor de kogelvanger ligt al het zand. De kogelvanger gaat bestaan uit granulaat. 

Zoals iedereen weet is een gedeelte van de het terrein een oude vuilstort. Hiervoor hebben we als bestuur veel overleg gehad met de gemeente en de provincie. Deze hebben onze vereniging geadviseerd hiermee om te gaan. We hebben op het advies van de gemeente en de provincie extra aandacht besteed aan het afwerken van dat gebied. 

Bij de opbouw is intussen de vloer gestort. De laatste sandwichpanelen zullen eer daags geleverd worden dan gaat wand helemaal dicht en kan er aan de afwerking begonnen worden.  De nieuwe entree is ook al zichtbaar geworden. 

Nog altijd zijn we op zoek naar vrijwilligers! Je kunt je aanmelden via de lijst die achter de bar ligt of meld je aan bij Jan van Erp.

 

meer lezen

Finaledag Juniorencompetitie seizoen 2015/2016

Finaledag Juniorencompetitie seizoen 2015/2016

 

 

Vanaf oktober heeft de jeugd wedstrijden geschoten om uit te komen op deze finale dag.

Het belangrijkste doel van deze wedstrijdserie is dat jeugd kennis leert maken met wedstrijden!

Voor de finaledag worden er 5 wedstrijden geschoten in het district. De score die een schutter schiet wordt bij elkaar opgeteld. De laagste score valt af.

Op de finaledag schiet de schutter nog een wedstrijd en vervolgens wordt er bekent gemaakt wie er finale mogen schieten. Een olympische finale bestaat uit 8 schutter.

 

Afgelopen zondag 17 april was het zover. De finale dag!

Om 10 uur gingen de eerste schutters de baan op!!

Alle schutters van COW hebben een hele mooie prestatie neer gezet. Van de 9 kinderen die deelnemen aan de juniorencompetitie wisten er 7 zich te plaatsen in de finale!!

 

Als eerste gingen de junioren opgelegd van start.

Floris-Jan, Nienke, Jamie en Scott!! Zenuwslopend was het voor de trainers, begeleiders en familie. Alle 4 wisten ze hun zenuwen opzij te zetten om de sterren van de hemel te schieten!!!

Kinderen die schieten worden op leeftijd ingedeeld. En de opgelegde schutters schieten in gemengde klasse.

Van de junioren-D is Nienke 8e geworden en Floris-Jan 3e!!

 

Van de junioren-C is Scott 6e geworden en Jamie is 2e geworden. Voor Scott was het helemaal een super prestatie omdat hij schoot met een wapen wat niet van hem is. Zijn eigen wapen is een week voor deze finaledag kapot gegaan. Scott complimenten! Zo'n mooie prestatie neer zetten met een vreemd wapen!

 

Na de finale van de opgelegde schutters kwam de finale van de staand vrije hand schutters.

Kinderen schieten staand vrije hand vanaf de leeftijd van 14 jaar.

 

Nu 3 schutters van COW op de baan.

Een bloedstollende finale!!

Een olympische finale houdt in dat een schutter begint met 2x 3 schoten en daarna valt er per serie schoten iemand af. Om zo de plaatsen te verdelen.

Ook tijdens deze finale wisten de schutters van COW het publiek weer de zenuwen te bezorgen.

Jelte eindigde op een hele mooie 6e plek met een hele mooie score.

Robin wist het spannend te maken door steeds 1 plekje te stijgen om op een 2e plek te eindigen.

Joelle wist haar tegenstander ook echt tegenstand te bieden. Ze het maakte het zelfs zo spannend door na het laatste schot met een gelijkstand te eindigen. Dus voor plek 1 en 2 moest er een shoot-off plaats vinden. De spanning was heel hoog! Niet alleen bij de schutters maar ook zeker bij het publiek.

Het laatste schot is geschoten en wie heeft er gewonnen is dan de grote vraag?

Met een punt verschil wint Joelle deze finale!!

 

Sv COW gaat naar huis met:

 • 1x Eerste plaats

 • 2x Tweede plaats

 • 1x Derde plaats

 • 2x Zesde plaats

 • 1x Achtste plaats

Schutters van harte gefeliciteerd met jullie behaalde resultaten!

 

Top gedaan allemaal!!  

Vorderingen Verbouwingen

Vorderingen Verbouwing

 

Vandaag 22 april zijn er weer flinke stappen gezet in de richting van de droom van onze vereniging.

Met een flink aantal vrijwilligers is vandaag gewerkt!

Er werd vandaag gewerkt op 2 plekken.

Zo zijn we verder gegaan met het snoeien en opruimen van het hout wat op de toekomstige 100 meter baan staat en ligt.

 

 

 

Intussen zijn alle de meeste bomen die op de plek staan waar de 100 meter baan moet komen gerooid. Vele handen maken licht werk! Dat is vandaag maar weer gebleken. Door de vele handen die er vandaag waren is er erg veel werk verzet.

 

De tweede klus waar vandaag aan verder is gegaan. Is het dak van de kantine.

Daar zijn eerste voorbereidingen getroffen voor de opbouw.

Zo zijn de boeiboorden verwijderd, het afdak is verwijderd, ook is het bord van de baan voorlopig verwijderd.

 

 

 

 

 

Wij willen graag alle vrijwilligers voor deze dag ontzettend bedanken!

Het is mooi om te zien dat er zoveel mensen zijn die willen helpen met onze fantastische plannen!!

 

Nog veel bouwplezier!!

 

        Bedankt namens het Bestuur

Aanvraag eerste WM3

Het zal niemand zijn ontgaan dat de wetten en regels in Nederland ten aanzien van een verlof (tot voorhanden hebben van voorwapens) steeds strenger worden. In de diverse wetten die van toepassingen zijn worden steeds meer eisen gesteld ten aanzien van het zorgvuldig afgeven van vergunningen en verloven.

De rol van het bestuur van een (schietsport)vereniging wordt daarbij ook almaar concreter. Zo zijn de leden van het bestuur verantwoordelijk en aansprakelijk voor wie ze een een WM3 (instemming aanvraag verlof) afgeven.

De regels over wie daarvoor in aanmerking komen hebben we in 2014 vastgelegd in een richtlijn. Die richtlijn (die de KNSA richtlijn volgt) beschrijft aan welke voorwaarden je moet voldoen om in aanmerking te komen voor een WM3.

 

Nu onze vereniging groeit (we hebben inmiddels meer dan 225 leden) kunnen we als bestuur onmogelijk van elk lid precies alles weten. Of er aan de voorwaarden is voldaan gaan we dus onderzoeken op het moment dat er een (eerste) verlof wordt aangevraagd. We onderzoeken dan bijvoorbeeld of we alles hebben uitgelegd omtrent de regels (kluis, vervoer enz.), of er voldoende schietbeurten en wedstrijden zijn en of iemand "voldoende bekwaam is in de omgang met vuurwapens". Daarbij speelt veiligheid op de baan en thuis uiteraard een grote rol.

 

Als we dat hebben onderzocht bespreken we de aanvraag in het bestuur en nemen we een beslissing.  Dat betekent dat een eerste aanvraag een tijdje kan duren (tenminste tot aan de eerstvolgende bestuursvergadering), we willen de aanvraag immers zorgvuldig behandelen. We danken jullie voor je begrip, de zorgvuldigheid betekent dat we onze (kroon-) certificering niet in gevaar brengen en dat is belangrijk voor al onze leden.

 

Het bestuur.

 

 

Nieuwbouw, 16 maart

Grondwerk,

 

Zoals nu duidelijk te zien is vordert het grondwerk en de voorbereidingen voor de bouw gestaag. Er zijn hekken om het bouwterrein geplaatst en de eerste 70 meter van de 100 meter baan zijn nu qua grondwerk klaar.

Voor de opbouw is de hele oppervlakte klaar om te beginnen. Zodra de vergunning binnen is (naar verwachting medio/eind april) kan er dan meteen begonnen worden met de bouw.

De Rabobank heeft inmiddels een offerte uitgebracht voor de nieuwbouw. Dat betekent dus dat zodra de vergunning en de laatste 17 ledencertificering binnen zijn we de materialen kunnen bestellen en kunnen gaan bouwen. Voor de opbouw hebben we gekozen voor een bouwpakket van staalconstructie en sandwichpanelen die relatief snel gebouwd kan worden.

Met de hondensport is inmiddels afgesproken dat zij naar boven gaan verhuizen, een deel van de opbouw zal voor hun worden gemaakt zodanig dat zij over hun trainingsveld uitkijken. 

In de gallerij op de site vindt je nieuwe foto's en hieronder de impressie zoals we die naar de hondensport hebben gestuurd.

meer lezen

Voortgang Nieuwbouw begin maart

Vergunning

Op een maart is het bestemmingsplan definitief aangenomen door de gemeenteraad in den Bosch. Daarmee is de mogelijkheid ontstaan de definitieve bouwvergunning aan te vragen. Onze architect gaat dat in de komende week doen (de laatste berekeningen worden nu door de constructeur gemaakt). De tekeningen zijn nu ook helemaal klaar. De bouwvergunning kan dan binnen  6-8 weken worden verwacht. Omdat we al vooroverleg met de gemeente hebben gehad verwachten we daar geen verassingen meer.

 

Financiering

Van de Rabobank hebben we een prachtig voorstel voor de Hypotheek gekregen. Nu de SWS (Stichting waarborgfonds Sport en de gemeente de garantstelling hebben afgegeven kunnen we aan de laatste twee voorwaarden gaan werken om de hypotheek definitief af te sluiten. De eerste voorwaarde is de bouwvergunning (oftwel de omgevingsvergunning) en de tweede is sponsoring en ledencertificaten.

 

Ledencertificaten

Van de 75 te verkopen ledencertificaten zijn er inmiddels 55 verkocht. Nog 20 te gaan dus. We hebben nu ook aan de leden van sv. de Vrijheid gevraagd of ze ledencertificaten willen kopen. De bank, de gemeente en de SWS stellen als voorwaarde dat het geld van de 75 certificaten op de rekening van de vereniging staat voordat we met de bouw kunnen beginnen.

 

Sponsors

We zijn ook in gesprek met een tweetal sponsors. Daarvoor maken we in de nieuwe hal een sponsorbord. Voor ondernemers die geïnteresseerd zijn om mee te doen (vanaf €400) is er een mogelijkheid dit op een fiscaal interessante manier te doen. Meer info bij een van de bestuursleden.

 

De bouw

De voorbereidingen voor de bouw gaan intussen in volle vaart verder. Op dit moment wordt het grondwerk voor de 100 meterbaan aangepakt. Daarvoor worden hekken geplaatst rond het bouwterrein en wordt het overtollog zand verplaatst en waar nodig afgevoerd om en zo bouwterrein klaar te maken voor de bouw.

 

Hulp

We proberen zoveel mogelijk werk in het weekend te verzetten. De huidige ploeg van vrijwilligers is beperkt en we kunnen nog hulp gebruiken. Als je ons kunt / wilt helpen laat dat dan even aan een van de bestuursleden weten. Alvast bedankt!

Voortgang nieuwbouw

We zijn alweer een paar stappen verder!

 

Inmiddels is begonnen met de voorbereidingen voor de nieuwbouw. Zowel voor de opbouw als voor de 100 meter baan zijn de grondwerkzaamheden gestart.

Omdat het nog niet zo makkelijk blijkt om manschappen te mobiliseren hebben we gekozen om het werk zo efficient mogelijk aan te pakken en materialen te kiezen die met zo min mogelijk bemanning te gebruiken zijn.

 

Zoals je wellicht hebt gezien is er het nodige kap- en snoeier verricht en zijn de eerste hekwerken verwijderd. Ook is er een tijdelijke "keet" geplaatst voor de opslag van bouwmaterialen.

De opbouw

Met de architect zijn we tot materiaal keuze voor de opbouw gekomen. We gaan gebruik maken van een sandwichpanelen pakket dat nagenoeg kant en klaar wordt aangeleverd. Nadat we de financiering en de vergunningen helemaal rond hebben kan dat pakket worden besteld met een levertijd van ongeveer 4 weken.

 

De vergunning

Op 1 maart aanstaande komt de wijziging van het bestemmingsplan in de gemeenteraad. Zes weken daarna kan de vergunning worden afgegeven. Dat wil zeggen dat we de bouwvergunning (die heet nu formeel omgevingsvergunning) zo snel mogelijk na 1 maart willen aanvragen. De architect (Edo) is daar druk mee bezig. De afgifte van een dergelijke vergunning "mag" 6 weken duren, dus media april hopen we de vergunning binnen te hebben en kan het daadwerkelijke bouwen beginnen.

 

De hypotheek

Nu de garantstellingen door de gemeente en de Stichting Waarborgfonds sport zijn afgegeven hebben we de offertes bij de banken kunnen aanvragen. Een daarvan is inmiddels ontvangen en de tweede verwachten we de komende dagen. Het bestuur zal dan kiezen met welke bank we "in zee" gaan.

Belangrijk daarbij is de verkoop van de laatste 21 ledencertificaten. Het geld van alle 75 ledencertificaten moet binnen zijn alvorens de bank definitief geld voor de nieuwbouw aan ons overmaakt.

 

De planning

Door de aanwas van nieuwe leden is het druk(ker) geworden op de baan. We willen dus zo snel mogelijk een extra openingsavond realiseren. Dit gaat het makkelijkst door de vrijdag daarvoor te nemen omdat we daar al barbezetting hebben. Nu trainen de lucht- en jeugdschutters op de vrijdag.

Om die reden willen we de opbouw zo snel mogelijk, liefst voor 1 augustus, af hebben. Juist omdat de opbouw relatief snel te realiseren is en het voor alle schutters meteen meer mogelijkheden geeft. Uiteraard gaat ook de bouw aan de 100 meterbaan vol verder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vacature assistent kantine beheerder.

Sinds januari 2015 is er behoorlijk beweging in de openingstijden van onze kantine gekomen. De vrijdag is gereserveerd voor de senior luchtschutters en de donderdag was de avond dat de jeugd training had. Vanaf oktober 2015 is de jeugd geïmplementeerd bij de senioren en is de dinsdag en donderdagavond gereserveerd voor Sv De Vrijheid. Kortom onze kantine is voortaan 6 dagen per week geopend. Dit vergt voor de huidige kantinebeheerder (Wilbert) een behoorlijke inspanning, zo’n inspanning dat het eigenlijk niet meer onder de noemer “vrijwilligerswerk” gezet kan worden.

Het moet wel voor een ieder leuk blijven en ook hier maken vele handen het werk lichter.  Daarom is Wilbert op zoek naar een assistent kantine beheerder.

Heb jij zin en tijd Wilbert te ondersteunen en beschik jij over voldoende enthousiasme om over de volgende zaken mee te denken/beslissen,

 • Samenstelling assortiment
 • Inrichting keuken/kantine
 • Inplannen vrijwilligers
 • Opstellen kantine commissie
 • Inplannen introducties
 • Organisatie van de jaarlijkse open dag, vrijwilligers feestavond.
 • Contact met Sv De Vrijheid

Je ziet dat er nog voldoende zaken zijn waar we lekker mee aan de slag kunnen en waar jij je ziel en zaligheid in kwijt kunt.

Deze oproep geldt zowel voor de leden van Sv Cow als voor de leden van Sv De Vrijheid

Aanmelden hiervoor kan door Wilbert persoonlijk op de vereniging aan te spreken, of door te bellen/mailen naar,

T.  06-51292340

 

M. inkoop@svcow.nl

Nog 28 ledencertificaten te gaan

De nieuwbouw komt in zicht. Bestemmingsplan gewijzigd, financiering zo goed als rond....

Een dingetje is nog niet helemaal rond. We hebben de bank beloofd (en dat is een voorwaarde geworden) om 75 ledencertificaten van elk €100 te verkopen. Inmiddels zijn er 47 verkocht. Kortom nog 28 te gaan.

Wil je ons helpen bij het realiseren van de nieuwbouw?  

Trainers gezocht

Vindt jij het leuk om je enthousiasme aan nieuwe leden over te dragen? Meldt je dan bij het bestuur aan om trainer te worden! Vereisten zijn: Minimaal 2 jaar lid van de vereniging en o.a. goede communicatieve vaardigheden. 

Lijkt het je iets? Neem dan contact op met trainers@svcow.nl en maak een afspraak om er eens met ons over te brainstormen!

Vrijwilligers gezocht!

Onze vereniging bestaat omdat we samen de schietsport mogelijk maken. Dat wil zeggen dat we afhankelijk zijn van leden die ons een handje willen helpen. We zijn opzoek naar leden die opgeleid willen worden tot instructeur, een paar avondjes achter de bar willen helpen of zitting willen nemen in een van onze commissies zoals de jeugd-, wedstrijd- en bouwcommissie.

Meldt je aan via info@svcow.nl of spreek een van de bestuursleden aan!

Website vernieuwd!

De website heeft een facelift ondergaan! Bovendien hebben we een nieuw website team. Stuur inhoud voor de website aan website@svcow.nl en wij plaatsen het voor je!

Het website team!

Status nieuwbouw

De nieuwbouw vordert gestaag. Inmiddels is het bestemmingsplan goedgekeurd en de financiering gerealiseerd. Er wordt nu hard gewerkt aan de details van de bouw en inmiddels is er een aanvang gemaakt het het grondwerk.

Onderdeel van de financiering zijn de ledencertificaten en de sponsoring. Er zijn nu 46 van de 75 ledencertificaten verkocht, zodra we de 75 gehaald hebben gaan we van start met de daadwerkelijke bouw!