Voortgang Nieuwbouw begin maart

Vergunning

Op een maart is het bestemmingsplan definitief aangenomen door de gemeenteraad in den Bosch. Daarmee is de mogelijkheid ontstaan de definitieve bouwvergunning aan te vragen. Onze architect gaat dat in de komende week doen (de laatste berekeningen worden nu door de constructeur gemaakt). De tekeningen zijn nu ook helemaal klaar. De bouwvergunning kan dan binnen  6-8 weken worden verwacht. Omdat we al vooroverleg met de gemeente hebben gehad verwachten we daar geen verassingen meer.

 

Financiering

Van de Rabobank hebben we een prachtig voorstel voor de Hypotheek gekregen. Nu de SWS (Stichting waarborgfonds Sport en de gemeente de garantstelling hebben afgegeven kunnen we aan de laatste twee voorwaarden gaan werken om de hypotheek definitief af te sluiten. De eerste voorwaarde is de bouwvergunning (oftwel de omgevingsvergunning) en de tweede is sponsoring en ledencertificaten.

 

Ledencertificaten

Van de 75 te verkopen ledencertificaten zijn er inmiddels 55 verkocht. Nog 20 te gaan dus. We hebben nu ook aan de leden van sv. de Vrijheid gevraagd of ze ledencertificaten willen kopen. De bank, de gemeente en de SWS stellen als voorwaarde dat het geld van de 75 certificaten op de rekening van de vereniging staat voordat we met de bouw kunnen beginnen.

 

Sponsors

We zijn ook in gesprek met een tweetal sponsors. Daarvoor maken we in de nieuwe hal een sponsorbord. Voor ondernemers die geïnteresseerd zijn om mee te doen (vanaf €400) is er een mogelijkheid dit op een fiscaal interessante manier te doen. Meer info bij een van de bestuursleden.

 

De bouw

De voorbereidingen voor de bouw gaan intussen in volle vaart verder. Op dit moment wordt het grondwerk voor de 100 meterbaan aangepakt. Daarvoor worden hekken geplaatst rond het bouwterrein en wordt het overtollog zand verplaatst en waar nodig afgevoerd om en zo bouwterrein klaar te maken voor de bouw.

 

Hulp

We proberen zoveel mogelijk werk in het weekend te verzetten. De huidige ploeg van vrijwilligers is beperkt en we kunnen nog hulp gebruiken. Als je ons kunt / wilt helpen laat dat dan even aan een van de bestuursleden weten. Alvast bedankt!