Voortgang nieuwbouw

We zijn alweer een paar stappen verder!

 

Inmiddels is begonnen met de voorbereidingen voor de nieuwbouw. Zowel voor de opbouw als voor de 100 meter baan zijn de grondwerkzaamheden gestart.

Omdat het nog niet zo makkelijk blijkt om manschappen te mobiliseren hebben we gekozen om het werk zo efficient mogelijk aan te pakken en materialen te kiezen die met zo min mogelijk bemanning te gebruiken zijn.

 

Zoals je wellicht hebt gezien is er het nodige kap- en snoeier verricht en zijn de eerste hekwerken verwijderd. Ook is er een tijdelijke "keet" geplaatst voor de opslag van bouwmaterialen.

De opbouw

Met de architect zijn we tot materiaal keuze voor de opbouw gekomen. We gaan gebruik maken van een sandwichpanelen pakket dat nagenoeg kant en klaar wordt aangeleverd. Nadat we de financiering en de vergunningen helemaal rond hebben kan dat pakket worden besteld met een levertijd van ongeveer 4 weken.

 

De vergunning

Op 1 maart aanstaande komt de wijziging van het bestemmingsplan in de gemeenteraad. Zes weken daarna kan de vergunning worden afgegeven. Dat wil zeggen dat we de bouwvergunning (die heet nu formeel omgevingsvergunning) zo snel mogelijk na 1 maart willen aanvragen. De architect (Edo) is daar druk mee bezig. De afgifte van een dergelijke vergunning "mag" 6 weken duren, dus media april hopen we de vergunning binnen te hebben en kan het daadwerkelijke bouwen beginnen.

 

De hypotheek

Nu de garantstellingen door de gemeente en de Stichting Waarborgfonds sport zijn afgegeven hebben we de offertes bij de banken kunnen aanvragen. Een daarvan is inmiddels ontvangen en de tweede verwachten we de komende dagen. Het bestuur zal dan kiezen met welke bank we "in zee" gaan.

Belangrijk daarbij is de verkoop van de laatste 21 ledencertificaten. Het geld van alle 75 ledencertificaten moet binnen zijn alvorens de bank definitief geld voor de nieuwbouw aan ons overmaakt.

 

De planning

Door de aanwas van nieuwe leden is het druk(ker) geworden op de baan. We willen dus zo snel mogelijk een extra openingsavond realiseren. Dit gaat het makkelijkst door de vrijdag daarvoor te nemen omdat we daar al barbezetting hebben. Nu trainen de lucht- en jeugdschutters op de vrijdag.

Om die reden willen we de opbouw zo snel mogelijk, liefst voor 1 augustus, af hebben. Juist omdat de opbouw relatief snel te realiseren is en het voor alle schutters meteen meer mogelijkheden geeft. Uiteraard gaat ook de bouw aan de 100 meterbaan vol verder.